Geschiedenis

UMCG | Opening Alzheimer Centrum (24/01/19)

Alzheimer Nederland en het UMCG ondertekenden op 24 januari een samenwerkingsverband waarmee het Alzheimer Centrum Groningen officieel erkend werd als één van de vijf Alzheimercentra in Nederland. Wij verzorgden de afsluitende talkshow in het UMCG en gingen in gesprek met een mantelzorger, een Alzheimerpatiënt, een huisarts, twee onderzoekers (Iris Sommer en Alain Dekker) en Marco Blom van Alzheimer Nederland.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Noorderzon | Glasnost (08/18)

Tien dagen lang presenteerden we onze dagelijkse talkshow op het geweldige Noorderzonfestival in Groningen.

Noorderzon | Sustainable Sunday (26/08/18)

Sinds vorig jaar heeft Noorderzon een Sustainable Sunday in het programma opgenomen. De focus van de dag ligt op de duurzaamheid van het festival, maar ook daarbuiten. We spraken diverse mensen/bedrijven, zoals klimaatrealist Wytze van der Gaast, TCKL, Event Engineers, en Anna van Nunen van Innofest.

pap2

Noorderzon | Performing arts festival (23/08 – 03/09, Noorderplantsoen)

glasnost

Komende zomer presenteren we elke avond van 19-20u met het Glasnost-team een dynamische talkshow op het geweldige Noorderzonfestival.

Opening Rumbling Earth Festival (29/06 Grand Theatre)

IMG_0160

Sinds drie jaar is Rumbling Earth het festival voor de straatmuzikant in de stad Groningen. Voor een dag is de binnenstad het podium voor een hele reeks aan artiesten die zonder vergunning een middag lang mogen spelen. De avond voor het festival spraken we verschillende mensen die een rol spelen op het snijvlak van muziek en andere kunstvormen, zoals videokunst, fotografie en interactieve muziekinstallaties. Op de foto onze kleine mascotte.

Grote Groninger Gebouwen Enquete (01/06 Groninger Forum)

IMG_9968

Op de Dag van de Architectuur waren we gastheer bij de prijsuitreiking van het beste Groninger gebouw, in opdracht van Platform Gras. Winnaar van zowel de vakjury- als de publieksprijs werd Cappuvino, het fraaie gebouw op de hoek van de Vismarkt, een ontwerp van Zwarte Hond. Op de foto de zaal met rode loper. Dit is de fietsenkelder van het in 2019 op te leveren Groninger Forum.

Noorderzon Talks I & II (18/05 VRIJDAG theater / 15/06 Grand Theatre)

IMG_9865

In de aanloop naar het theater- en muziekfestival Noorderzon in Groningen (23/08 – 02/09, Noorderplantsoen) presenteerden we twee avonden om het programma aan het publiek te presenteren. We blikten vooruit met o.a. algemeen directeur Femke Eerland, artistiek directeur Mark Yeoman en met Joost Ramaer en zijn Pratersclub.

IMG_0094

Op de eerste foto Anne Jan en Frans, onze mascotte. Daarachter een deel van het publiek. Op de tweede foto het podium in de bovenzaal van het mooie Grand Theatre, voor aanvang.

Café Glasnost (2018, Brouwerij Martinus)

WhatsApp Image 2018-06-30 at 13.35.52

Eens in de zoveel tijd presenteren we met het Glasnost-team een live talkshow in Brouwerij Martinus, onder de naam Café Glasnost. We bespraken de stand van de universiteit, de vertrutting in de kunst en de laatste editie stond in het teken van het onvermijdelijke thema ‘de dood’. Alle gesprekken en informatie is hier terug te vinden.

%d bloggers liken dit: